Wpływ kultury afrykańskiej na sztuki światowe.
Aby wydedukować, czym jest wino, należy odróżnić skład jego elementów, kiedy jest gronem, sokiem z winogron a później winem. Sok z gron przed fermentacją składa się przede wszystkim z wody oraz cukrów, a również z kwasów oraz innych substancji chemicznych w mniejszej ilości, jakie są odpowiedzialne za definitywny skład wina. Fermentacja alkoholowa przekształca gigantyczną część węglowodanów z soku z winogron w alkohol etylowy, niemniej jednak zostawia inne intrygujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, które są aktualne w mniejszym stopniu, dają pewien zakres degustacji wina, tak jak i obecność garbników, które odnajdują się w skórce winogron i można je uważać za oczywisty konserwant, który zezwala winom starzeć się znacznie więcej aniżeli 5 lat, co potwierdza wina. Inne detale dodaje się do wina w sposób sztuczny oraz składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Dodatki te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć poziom kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).
1. Sprawdź tutaj
2. Przejdź dalej
3. Dowiedz się więcej
4. Sprawdź tutaj
Kultura DIY: jak tworzyć własne dzieła i dlaczego warto?